ADHD fordomme myter

Der hersker mange myter om ADHD.

Læs med  herunder

Myte: Det er kun små, vilde drenge, der kan have ADHD.

 Både piger og drenge kan have ADHD. Piger kan have tendens til at have færre fysiske symptomer og udviser derfor større social acceptabel adfærd.

Myte: Hvidt sukker og brød er årsag til ADHD

Forskning viser, at man er genetisk disponeret for ADHD. Man kan altså ikke udvikle ADHD efter fødslen heller ikke ved at spise for usundt. Men som hos alle andre mennesker, gavner det også ADHD'ere at spise en blodsukkerstabil kost.

Myte: ADHD er en modediagnose

Dét at få en diagnose er svært! Så nej, det er ikke på mode med ADHD. Men heldigvis er mange piger og kvnder blevet OBS på, at der kan være en årsag til deres daglige udfordringer og derfor søger hjælp.

Myte: Hvis du har taget en videregående uddannelse, så kan du ikke have ADHD.

Der er mange ADHD-kvinder, der har taget videregående uddannelser.

Myte: Du kan ikke koncentrere dig, når du har ADHD

Som ADHD'er kan man sagtens være fordybet i timevis over et emne, der interesserer én. Det skyldes at hjernen bliver stimuleret af interessen. Udfordringen med koncentration sker, når emnet er noget man ikke er interesseret i. Så er der simpelthen ikke dopamin nok til stede i hjernen til at holde koncentrationen.

Myte: Folk med ADHD er uintelligente

ADHD har intet med intelligens at gøre.Mange med ADHD er i dén grad intelligente og kreative, mennesker. På omverden kan det virke ubegribeligt at de derfor ikke udnytter deres evner og potentiale.
Udtalelselse fra deltager i én af mine workshops

I dag er jeg fyldt med god energi og selvkærlighed/overbærenhed. 1000 tak for en skøn og lærerig workshop. Du er fantastisk til at formidle. Tak for din tålmodige og kærlige facon, når snakken gik højt og erfaringsudvekslingerne blev lige lange nok til, at vi kunne holde tidsplanen.Jeg håber at få mere dialog med de skønne damer, jeg mødte i går, vi fik snakket alt for lidt.

Udtalelselse fra deltager i én af mine workshops

Var til en fantastisk workshop i aftes hos Birgitte - virkelig inspirerende og sikke nogle skønne kvinder, der deltog.

Udtalelselse fra deltager i én af mine workshops

Tak for skøn og "frustrerende" workshop. Selvindsigt er min ven.